Kapcsolható csavarmentes polcrendszerek

Kapcsolható csavarmentes polcrendszerek

Kapcsolható csavarmentes polcrendszerek

 A kapcsolható polcrendszerek raktártechnikai, irodai, otthoni, irattári, raktári alkalmazása inkább a jelen, mint a jövő Magyarországon is. A kapcsolható lemezpolcos állványrendszereknek nagy előnye a csavarkötéses polcos állványokkal szemben, a gyors szerelhetőség, alakíthatóság, rugalmasság. A csavarkötéses polcrendszerek átszerelése sok munkával, idővel és így többlet költségekkel jár a kapcsolható polcrendszerekkel szemben.

 

A ZENIT Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. minőségi, német, META kapcsolható polcrendszert kínál ügyfelei számára elérhető áron.

 

A META-Regalbau GmbH & Co. KGegy közel 120 éve alapított patinás német családi vállalatból nőtte ki magát Németország egyik meghatározó raktári állványrendszereket gyártó és forgalmazó vállalkozásává. A jelenleg is németországi gyártási és fejlesztési központtal (Arnsberg) működő cégnek jelenleg hat külföldi leányvállalata van, amelyek vagy gyártói bázisként vagy kereskedelmi képviseletként funkcionálnak (Ausztria, Nagy-Britannia, Csehország, Lengyelország, Románia, Egyesült Államok).

 

A META-Regalbau GmbH & Co. KG egy univerzális állványgyártó és megoldás szállító cég. Kínálatában a teljesség igénye nélkül megtalálhatóak a karos állványok, a raklapos állványok, a csavarkötéses (META Fix) és a kapcsolható lemezpolcos állványrendszerek (META Clip), önhordó galériás polcrendszerek, automatizált magaspolcos állványrendszerek, gördíthető raklapos és gördíthető polcos rendszerek, szálanyag tárolók, kábeldob tárolók rendszerek, feldepolcos gravitációs kommisiózó tárolók, és a gumiabroncs tároló állványok is.

 

A META-Regalbau GmbH & Co. KG minőségi termékeivel több mint egy évtizede aktívan jelen van a magyarországi logisztikai eszközök piacán partnercégén keresztül. A gyártó valamennyi terméke rendelkezik minőségi tanúsítvánnyal. A cég a teljes működési folyamatát minőségbiztosítási rendszerrel felügyeli és ellenőrzi.

 
A META egyik legismertebb és legsikeresebb termékcsoportja a META Clip elnevezésű kapcsolható típusú lemezpolcos állványrendszer család, amellyel a cég 1980-ban jelent meg a piacon.

Mi az innováció a META Clip kapcsolható polcos rendszerekben?

A lemezpolcos állványrendszerek korábbi generációja a csavarkötéses lemezpolcos rendszerek voltak. Ezeknél a polcrendszereknél a polc elemek csavarok segítségével kapcsolódtak fix módon az állványrendszer függőleges tartószerkezeteihez – az állvány oszlopokhoz más néven profilokhoz, így biztosítva az állványegységek, állványmezők stabil állékonyságát. Ez a megoldás mindaddig költséghatékony lehet, amíg a tárolási igények megváltozása miatt a korábban telepített rendszert módosítani és/vagy áttelepíteni nem kell, vagy addig amíg a rendszer kis tárolási kapacitású.

 
Kapcsolható csavarmentes polcrendszerek
 

A kapcsolható polcrendszer gyors telepítés és átkonfigurálás lehetősége

A META Clip csavar nélküli rendszerek esetében a polc elemek úgynevezett polckapcsok segítségével kapcsolódnak a lemezpolcos állványrendszer kereteihez (a keret két darab oszlopból és az azokat összekötő merevítőkből áll). Ennek a megoldásnak az előnye a csavaros rendszerekkel szemben a gyorsabb, hatékonyabb telepíthetőség, illetve módosíthatóság, azáltal hogy egy adott polc elem kiszerelése és visszarögzítése csupán pár másodpercet vesz igénybe és az átszereléshez bizonyos esetekben még szakembert sem kell igénybe venni.

Egységnyi alapterületen nagyobb tároló kapacitás

 A csavaros polcos tároló állványrendszernél (pl.: META Fix) jellemzően a 4 méteres állványmagasság jelenti a maximumot. A META Clip kapcsolható lemezpolcos tároló rendszernél META High Clip kivitelben jelenleg 12 méter magas rendszereket is ki lehet alakítani. Egységnyi alapterületre vetítve ez háromszoros tárolókapacitást is jelenthet a META Clip polcrendszer javára.

Nagyobb polc és mező terhelhetőség

A hagyományos csavarkötéses polcrendszerek esetében a maximális terhelhetőség jellemzően 200-250 kg / polc (a polc teljes felületén egyenletesen megoszló terhelés esetén) míg a mezőterhelhetőség maximuma az ilyen típusú tároló rendszereknél jellemzően 2-3 tonna / állványmező. Ezzel szemben a META Clip kapcsolható polcos állványrendszer esetében a maximális polc terhelhetőség 400 kg / polc is lehet (a polc teljes felületén egyenletesen megoszló terhelés esetén) míg az állványmező terhelhetőségének a maximuma 7,5 tonna / állványmező.

Raktáraktól az irodákig

A META Clip kapcsolható lemezpolcos állványrendszer fő alkalmazási területe a raktárak, üzemek, logisztikai bázisok, de a magas minőségben Németországban gyártott polcos állványegységek a rendelhető kiegészítő termékekkel akár az igényes irodai környezetben is megállják a helyüket. A META Clip rendszer akár polcosztókkal, zárt borítású úgynevezett teli keretekkel, hátfalakkal, zárható ajtókkal is felszerelhető.

 

A META Clip kapcsolható fém polcos rendszer polc egységei 300, 400, 500, 600, 700, 800 mm-es polcmélységgel 1000, 1300, 1500 illetve 1700 mm polcszélességgel érhetőek el. Felületkezelés tekintetében a standard horganyzott kivitel mellett a világosszürke (RAL7035) műanyag porszórt festéssel is rendelhető a németországi gyártású polcos állványrendszer és annak kiegészítői. A META Clip kapcsolható rendszer fontosabb alkatrészei és részegységei az utóbbi évtizedben változatlan formában kerültek legyártásra, ezért a régebben vásárolt rendszerhez tökéletesen kapcsolódnak az új alkatrészek is. Pótalkatrészek megrendelése előtt kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

A META Clip kapcsolható lemezpolcos rendszer jellemző felhasználási területei:

Standard kapcsolható lemezpolcos tároló állványrendszerek

 Azokon az alkalmazási területeken (pl.: alkatrészgyártók, elektronikai részegység gyártók, kereskedő cégek, K+F, laboratóriumok, autóipari beszállítók) ahol gyakran változik a tárolt áruk, alapanyagok, félkész termékek, eszközök fizikai paraméterei javasolt olyan polcos tároló rendszer bevezetése, amely rugalmasan tudja követni a logisztika új igényeit. A META Clip kapcsolható lemezpolcos tároló rendszer gyorsan átépíthető, átkonfigurálható speciális szerszámok nélkül is. Az esetek többségében az átalakítás nem igényli az állványrendszer teljes leürítését.

 
Kapcsolható csavarmentes polcrendszerek
 

Galériás lemezpolcos állványrendszerek

A META gyár egyik specialitása a META Clip önhordó galériás kapcsolható rendszerű lemezpolcos tároló állványrendszer. Az önhordó rendszer egyik nagy előnye, hogy a járófelületek telepítéséhez nem szükséges különálló és költséges pódiumrendszer kialakítása, mert a járófelület tartóelemei az állványrendszerhez kapcsolódnak így a galériás rendszer kialakítása költséghatékony. A galériás lemezpolcos állványrendszerek kialakítását alapos tervezőmunka előzi meg. Új építésű ipari épületbe történő betervezés vagy ajánlatkérés előtt javasoljuk vegye fel kapcsolatot szaktanácsadó kollégánkkal.

Automatizált magasraktári polcrendszerek

A META Clip AKL polcrendszer kiválóan alkalmas magasraktári automata tárolórendszerek kialakítására. Az akár 12 méter magasságban kialakítható polcos rendszert megépíthető úgy, hogy alkalmas legyen arra, hogy kiszolgáló robotok segítségével történjen a tárhelyekről a ki és be tárolás. Új építésű ipari épületbe történő betervezés vagy ajánlatkérés előtt javasoljuk vegye fel kapcsolatot szaktanácsadó kollégánkkal.

Gördíthető lemezpolcos rendszerek

Az egyik leghatékonyabb tárolási mód az úgynevezett tömbös tárolás. A META cég mind polcos, mind raklapos rendszerek esetében kínál megoldást gördíthető polcrendszer, állványrendszer kialakításra. Gördíthető polcos állványrendszerek esetében a META Clip kapcsolható polcrendszer lehet az egyik ideális választás. A polcos rendszer alkalmas irattárak, könyvtárak, vegyipari cégek mintaelem tárolójának, stb. kialakítására is. A gördíthető kapcsolható polcos tároló rendszerek az igényeknek megfelelően kézi vagy elektromos vezérléssel is kialakíthatóak.

 
Adott alapterület és belmagasság mellett a gördíthető polcos állványrendszerek kapacitása akár duplája is lehet a statikus polcos állványrendszerekhez képest. A kapcsolható kialakítás természetesen ebben az esetben is hordozza mindazokat a költséghatékonysággal leírható előnyöket, amely a rendszer kialakítása, átalakítása és újratelepítése során is realizálható. A gördíthető lemezpolcos állványrendszer kialakításának feltétele a megfelelő teherbírású padozat és / vagy födémszerkezet is ezért betervezés vagy ajánlatkérés előtt javasoljuk vegye fel kapcsolatot szaktanácsadó kollégánkkal.
 
A META cég által gyártott valamennyi termékkel (állványrendszerek, kiegészítők, tartozékok, pótalkatrészek) kapcsolatban szívesen állnak munkatársaink az érdeklődők és az ügyfelek rendelkezésére.
 

A META termékek és megoldások jellegéből adódóan vegye fel a kapcsolatot szaktanácsadó munkatársainkkal, akik igény esetén helyszíni felméréssel, tanácsadással, rendszertervezéssel, vagy akár referencialátogatás leszervezésével is tudják segíteni a döntés előkészítés folyamatát és az eszközbeszerzést megindítását.